Montuje komputer a'la media center pod telewizor w obudowie od starego magnetowidu i nie bardzo wiem jak sobie poradzić z chłodzeniem. Obudowa jest oczywiście bardzo niska i nie wiem czy powietrze będzie miało którędy uciekać. Zależy mi na tym, żeby zachować zewnętrzny wygląd magnetowidu, więc chcę uniknąć cięcia obudowy (poza tylną ścianą). Cały sprzęt będzie mniej więcej taki:
Płyta microATX, procesor Athlon XP 2000+ 1,8ghz, 2 kości 512mb RAM, 1 dysk twardy (jeszcze nie wiem jaki) i napęd DVD, grafika i dźwięk zintegrowane.
Problemy są 2:
1. Jak skierować powietrze z wentylatora na procesorze w bok
2. Jaki wybrać zasilacz
Chłodzenie procesora ledwo się mieści w obudowie (zostaje nad nim jakieś pół centymetra) a wieje w górę przez co raczej nie będzie w stu procentach efektywne.
Z zasilaczem jest taki problem że zazwyczaj wentylator wyciągający gorące powietrze z obudowy jest na dole, czyli w moim przypadku leży na blasze, która całkowicie blokuje dostęp powietrza. Szukam zasilacza około 300W (mocniejszego nie trzeba) ale z wentylem z boku - o ile taki istnieje.
Tutaj jest taki ogólny schemat jak ma wyglądać umieszczenie podzespołów (nie dbałem o proporcje

P.S. Nie wie ktoś jaka jest jakość obrazu z przejściówek D-SUB - sVideo?