Czy można użyć wentylatora o mniejszych amperach ?

Tematyka związana z chłodzeniem obudowy, zasilacza. Nie wiesz jaki dobrać rozmiar wentylatora o jakich obrotach i przepływie powietrza lub po prostu chcesz wyciszyć komputer? Tu znajdziesz odpowiedź.

Regulamin działu
W tym dziale "Wentylatory wszystkie rozmiary" możesz pisać bez rejestracji. Utwórz nowy temat lub odpowiedz w już istniejącym. Pamiętaj, że jeśli piszesz bez rejestracji Twój temat, post pojawi się dopiero po zaakceptowaniu przez administratora lub moderatora forum. Zanim napiszesz w tym dziale zapoznaj się z ogólnym regulaminem forum.

Postprzez santiagoiso » 06 lut 2011, 20:30

Mój wentylator w laptopie wymaga wymiany.
Oryginał to DC 5V i 0,5A grafika i 0,4A procek.
Mogę kupić prawie taki sam...prawie bo ma DC 5V 0,34A.

Moje pytanie :
1-na procesorze jest w oryginale 0,40A więc różnica pomiędzy zamienmikiem te 0,06A - co o tym sądzicie ?
2-grafika to różnica 1,6 Ampera - i pytanie tak jak te powyżej czyli kto jest za montażem a kto przeciw i dlaczego ?
santiagoiso
New user

Postprzez szymon.s » 07 lut 2011, 10:51

Jeżeli różnica jest na minus to nie widzę problemu o ile wentylator zapewni podobny przepływ powietrza co oryginał. Przy tych parametrach co podałeś będzie po prostu pobierał mniej prądu.
MSI-P45 Neo2-FR MOA | Intel Core2 Quad Q9550 | Thermalright Ultra 120 extreme Rev. A | Kingston KHX6400D2K2/4G | Gigabyte GV-N560OC-1GI | Asus Xonar DX | Sennheiser HD 558 | beQuiet Dark Power PRO P8-650W | ST3250410AS x2 RAID0 | Antec 300 mod + Noctua x6
szymon.s
Gold user

Powrót do Wentylatory wszystkie rozmiary