Witam fachowców
Wśród wielu problemów z oc jakie miałem i mam, to szczególnie jeden jest denerwujacy, a mianowicie:
Kręcąc TYLKO procka Q6600 ( 2,4 GHz fabryczne ) na płycie Asus p5n32-e sli plus na 3 GHz z podnoszonym napięciem i bez, bo na obu komp wstaje - podczas uruchamiania systemu xp 32bit lub zaraz po jego całkowitym uruchomieniu dostaje komunikat na niebieskim tle :
" Hardware Malfunction "
Jak nie kręcę procka to jest OK, bo wtedy wszystko działa na domyślnych ustawieniach i nie ma tego komunkatu.
Mam ram A-Data 2 x 1 GB DDR2 800MHz, który NIESTETY nie współpracuje praktycznie w ogóle z tym mobo, ale mowię tylko o samym oc procka ( no na którego oc ma wpływ zapewne ten ram nawet jak nie jest kręcony ).
Miałem wcześniej ram GoodRam DDR2 2 x 2 GB 800MHz i było to samo tylko na innej wersji biosa, a po amianie na innego problem ustąpił, a na tych ramach próbowałem wszystkich wersji bios i jest to samo - kręci sie proc - tyle, że potem wita mnie ten komunikat.
Co to może być, bo ja tekiego dziwnego komunikatu o sprzęcie nie widziałem i nie znam jego powodu występowania podczas oc.
Z góry dziękuję