Z innej beczki BARDZO Stare Gry

Tematy dotyczące sprzętu dla graczy oraz gier i wszystkiego co jest z nimi związane. W końcu to one w dużym stopniu sprawiają, że zmieniamy, ulepszamy sprzęt.

Regulamin działu
Oprócz głównego regulaminu forum w tym dziale obowiązują dodatkowe zasady.

1. W tym dziale piszemy o sprawach związanych TYLKO z grami.
2. Zabronione jest umieszczanie i podawanie seriali/cracków itp... jak również stron gdzie można je znaleźć - takie posty będą od razu kasowane a użytkownik otrzyma ostrzeżenie.
3. Nie tolerujemy i nie wspieramy nielegalnego (pirackiego) oprogramowania!

Postprzez Artur » 28 kwi 2009, 19:50

Ostatnimi czasy grając w mega produkcje wielkich koncernów , przypomniałem sobie o latach 90.

Dziś gra z mojej młodości Another World , przeszkoda jest tylko jedno potrzebny Dosbox taki mały programik co emuluje 486 i takie tam procesorki.

Another World

(pierwszy raz grałem na Amidze 500 kolegi)

Gra zręcznościowo-przygodowa 2D, . nikomu w tych czasach nie śniło się o dzisiejszym 3D , stworzona przez Delphine Software i wydana w 1991 roku.
14 kwietnia 2006 roku została wydana wersja przeznaczona na Windows XP/ME/2000/98 z grafiką w wysokiej rozdzielczości oraz z poprawioną grafiką tła. W obecnej wersji grafika została poprawiona z rozdzielczości 320x200 do maks. 2048x1536, wzbogacona o nowocześniejsze tła i jest dużo płynniejsza.

Obecnie gra została wydana do publicznego użytku na GameBoy Advance – jej obraz jest dostępny za darmo w Internecie.

(co już świadczy o samym kunszcie gry)

Lestera Knighta Chaykina to postać która sterujemy na filmiku początkowym w jakimś tam laboratorium wybucha jakieś urządzenie i lądujemy na obcym świecie i zaczyna się zabawa .
W każdym momencie gracz może oczekiwać nagłej śmierci (zwykle zobrazowanej w zbliżeniu przez krótką animowaną scenkę). Gracz ma nieskończoną ilość żyć i po śmierci kontynuuje grę od początku aktualnego etapu, a nie gry, co było rzadkością w czasach braku zapisów stanu gry w dowolnym momencie .Mimo że przez całą grę nie pada żadne słowo, postaci komunikują się między sobą i wyrażają emocje za pomocą wyrazu twarzy, gestów i działań. Gra ukazuje brutalność i okrucieństwo pozaziemskich wartowników, strach bezbronnych więźniów (gracza i pozaziemskiego obcego), którym grożą strażnicy i uczucie paniki, nieuchronnie zbliżającej się zagłady i smak oswobodzenia. Te uczucia powodują podjęcie próby ucieczki przez gracza i jego pozaziemskiego towarzysza z jednej klatki. Później powstaje między nimi coś na wzór przyjaźni gracz jest odpowiedzialny za obcego, a obcy za gracza.

Sposób grania - no powiem wam tyle trzeba spróbować .

Stworzenie gry zajęło dwa lata. Gra była tworzona, z wyjątkiem udźwiękowienia, przez jedną osobę, Erica Chahi. Kiedyś tworzenie gier było łatwiejsze dla programistów, bo te nie wymagały skomplikowanych algorytmów. Jednak już nawet w 1991 gry komputerowe były częściej tworzone przez zespoły profesjonalistów niż przez jednego człowieka. Chahi zaprojektował grę, zaprogramował i stworzył do niej grafikę wektorową. Udźwiękowienie gry zostało zrealizowane przez jego przyjaciela, Jeana-Françoisa Freitasa.

Pierwsza moja przygodówka do której wróciłem po nawet sam nie wiem ilu latach .
Text broń boże nie jest mój większość rzeczy znalazłem w wiki, jeżeli macie czas w pracy macie jakieś urządzenia do grania polecam naprawdę warto traktujcie to jako ciekawostkę.

Jak to mówi mój znajomy serdecznie polecam wytrwale ostrzegam czy jakoś tak .
Acha link do strony z wersja z 2007
http://www.anotherworld.fr/anotherworld_uk/index.htm
materiały użyte z Wikipedia
// Phenom II X3 720 Black Edition @ 3,5 GHZ //
// Thermalright AXP-140 + NOCTUA NF-P12 + Bolt Though Kit rev.2 //
// Gigabyte GA-MA790X-UD3P //
// Kingston 800 mhz + Qoltec Freeze //
// Bfg 8800 GTS 320 MB //
// Chieftec CF-560-A12C //
// Rebel 9 + NOCTUA NF-S12 3xAF12025L + AK - FC - 06SL //
Artur
Gold user

Postprzez Bodek » 29 kwi 2009, 20:02

Ja osobiście raczej mało mam czasu na gry :( ale czasem mi się zdarzy w CALL OF DUTY 2 pograć przez neta [smilie=biggrin.gif]
Bodek
Moderator

Postprzez Crypt » 29 kwi 2009, 22:30

Zaraz - przypadkiem nie wychodzi teraz druga czesc tej gry? Podobno ma to byc niezly nastepca Wiedzmina - jesli tak - to tez zakupie :)

Pozdr
Asus G72GX > C2Q Q9000 // 6GB // GTX 260M 1GB // 1600x900 // MZ-7PC064D + WD7500BPKT // Windows 7 x64 // 3DMark06: 11416pkt.
Crypt
Gold user

Postprzez starygracz » 23 cze 2009, 14:43

Fajne stare gierki do pobrania , znajdziecie pod adresem

:arrow: [------------------]
Ostatnio edytowany przez Bodek, 05 paź 2009, 12:12, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Link niezgodny z regulaminem
Gry , stare gry , mp3 , teledyski , programy , humor , gry online
starygracz
New user

Postprzez Bodek » 23 cze 2009, 18:21

Ach te stare gry :) Mam nadzieję, że kolega do nas trafił nie tylko z chęci zareklamowania swojego serwisu www poprzez kolejny link wychodzący... ale również aby zwyczajnie pogadać :)

Pozdrawiam
Bodek
Moderator

Powrót do Strefa Gracza