Internet Explorer 8

W tym dziale zamieszczamy wszystko co jest związane z programami. Masz problem z jakimś programem? Pisz w tym dziale.

Regulamin działu
W tym dziale "Software" możesz pisać bez rejestracji. Utwórz nowy temat lub odpowiedz w już istniejącym. Pamiętaj, że jeśli piszesz bez rejestracji Twój temat, post pojawi się dopiero po zaakceptowaniu przez administratora lub moderatora forum. Zanim napiszesz w tym dziale zapoznaj się z ogólnym regulaminem forum.

Postprzez Bodek » 02 kwi 2009, 19:15

Co sadzicie o nowym IE 8? Do pobrania z oficjalnej strony Microsoftu microsoft.com/poland/windows/internet-explorer/default.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;" class="postlink">http://www.microsoft.com/poland/windows/internet-explorer/default.aspx

Osobiście używam FX i dotychczas IE służył mi wyłącznie do tego aby pobrać właśnie firefoxa :D jednak ostatnio na forum robiłem modyfikacje instalując czat i okazało się że nie działa poprawnie z wcześniejszą wersją IE dlatego też zainstalowałem nowe cudo od Microsoftu aby sprawdzić czy będzie poprawnie wyświetlał czat. Wyświetlać poprawnie wyświetla jednak sam IE8 mnie nie zachwycił.

Osobiście tak się już przywiązałem do firefoxa, że raczej nie zamierzam w najbliższej przyszłości z niego rezygnować, działa szybko i stabilnie.
IE8 przetestowałem tak pobieżnie jednak według mnie działa znacznie wolniej. W dalsze opcje nie miałem okazji się jeszcze zagłębiać i raczej nie zamierzam tego sprawdzać a może warto?
Bodek
Moderator

Postprzez freestyler » 11 kwi 2009, 16:48

jezeli cos dziala dobrze po co to zmieniac :)
freestyler
User

Postprzez Bodek » 12 kwi 2009, 22:04

jezeli cos dziala dobrze po co to zmieniac

a i święta racja dlatego nie zmieniam :D
Bodek
Moderator

Postprzez Didusieq » 13 kwi 2009, 15:52

IE8 to naprawdę dobra przeglądarka. Ale ja też przywykłem do FF i nie zmieniam.

Asus P8P67 Deluxe
Intel Core i7 2600
G.Skill Ripjaws DDR3 8GB 1600MHz CL9 1,5V
AMD 7870
Creative X-Fi Titanium HD
Seagate ST3500418AS 500GB
LanCool K58
Be Quiet Pure Power L8-CM-530W
Didusieq
Gold user

Postprzez Crypt » 14 kwi 2009, 16:29

To z innej beczki - ja akurat jestem przeciwnikiem FireFoxa, poniewaz jako "gola" przegladarka ma wiele bledow i nie obejdzie sie bez pobierania aktualizacji (tudziez nowszej wersji) i dosc wkurzajacych, niezbednych ustawien po zainstalowaniu. Nie ukrywam, ze po jej poprawnym skonfigurowaniu chodzi nieco lepiej od IE7 :) Ostatnio jednak postanowilem sie nieco pobawic i zainstalowalem Apple Safari w wersji 4 - i musze przyznac - jest duzo szybsza od IE7 i FireFoxa :) polecam sprobowac :) Co do IE8 - coz, mialem wczesna bete przez 1h i nie zainstaluje tego "czegos" az bedzie w wersji finalnej.

Pozdr
Asus G72GX > C2Q Q9000 // 6GB // GTX 260M 1GB // 1600x900 // MZ-7PC064D + WD7500BPKT // Windows 7 x64 // 3DMark06: 11416pkt.
Crypt
Gold user

Powrót do Software