Witam.
proszę o pomoc w schłodzeniu obudowy.
Mam kartę graficzną która się chyba trochę za bardzo grzeje i chcę zapewnić jej i innym częścią w obudowie odpowiednie chłodzenie.
Mam zamiar założyć 2 wentylatorki na klapę obudowy i jeden z tyłu, i może jeden mały na tył karty graficznej. Któryś musi wyciągać powietrze z obudowy bo kiedy włączę wentylator z tyłu żeby wdmuchiwał powietrze to w obudowie robi się całkiem ciepło(na klapie obudowy jeszcze nie mam chłodzenia). Nie mam niestety z przodu obudowy otworów wentylacyjnych i nie wiem jak pozakładać, które mają wdmuchiwać powietrze a które wydmuchiwać, tak aby była dobra cyrkulacja powietrza i żeby zasilacz, procesor, grafika i płyta główna była dobrze chłodzona. Do podłączenia użyje panelu sterującego wentylatorami.
Jeszcze jedno pytanie. Jakie nie drogie wentylatorki polecacie, bo ostatnio kupiłem ZEPHYR 120, poziom hałasu: 13,6 dB to myślałem że go wywalę! To to 13,6dB to chyba było 30dB. Mam w zasilaczu też 120 i nie słychać go prawie wcale.
Zdjęcia mojego sprzętu.

z tego co widać na fotkach zebrało go się tam całkiem sporo ![biggrin [smilie=biggrin.gif]](./images/smilies/biggrin.gif)