No to ja zapoczątkuję taki oto temacik... w którym będziemy pokazywać jak duże potencjały ukrywały nasze karty graficzne... ja zacznę oczywiście od mojego
Gigabyte GeForce 9800GT oznaczenie GV-N98TZL-1GH. Normalnie jego taktowanie to 600/1500/900 na napięciu 1,15 v. Z mojego siłacza wyciągnąłem magiczne 805/1970/940. Karta chodziła na napięciu 1,20 v, ale po graniu w jakieś giereczki karta padała.. napięcie zwiększone zostało do 1,30 v. Błąd ten wynikł dzięki grze Just Cause 2... na której grałem na full wymaganiach z normalnymi taktowaniami i gra chodziła często jak "Matrix"

... więc postanowiłem właśnie włączyć sterydy w mojej karcie... i na napięciu 1,20v padała... więc dlatego dzięki tej grze odkryłem.. że moja karta lubi wyższe napięcia

. Temp normalnie wahają się między 50-51 stopniach(czasem se na chwilkę wskakuje na 53 stopnie.. potem maleje)... a jeśli chodzi o obciążenie np: na grach.. szybko udało mi się zauważyć że dochodzi nawet do 70 stopni. Chłodzenie które go chłodzi to NV Silcener 5 rev.3.. screeny:
PRZED OCPO OC