Postaram przybliżyć się jej wszystkie plusy i minusy .
Dobrze wam znany wygląd:
Obudowa posiada przedni panel zrobiony z dziurkowanej blachy z wkładkami w siatki antykurzowej , jego demontaż jest bardzo prosty i nie wymaga odpinania żadnego z kabli od rozszerzeń przedniego panelu.
Na zdjęciu widoczne jest mocowanie pod przedni wentylator ,nic nie stoi na przeszkodzie aby zamontować dwa wentylatory ponieważ to mocowanie jest zrobione dwóch osobnych elementów i możemy jego rozstaw dowolnie zmieniać (można zamontować bez żadnego problemu 2x120mm będziemy mieli wtedy naprawdę niezły nadmuch od przodu obudowy ).
Na zdjęciu widać również kabel eSata jeżeli nie jest tam on potrzebny można go po prostu odłączyć nie będzie nam zaśmiecał w środku .
Na zdjęciu widać również kabel eSata jeżeli nie jest tam on potrzebny można go po prostu odłączyć nie będzie nam zaśmiecał w środku .
Jedna cześć mocowania wentylatora na nadmuch przedni .
Przedni panel po ściągnięciu ( przód ).
Przedni panel po ściągnięciu ( tył ).
W bardzo prosty sposób możemy wyczyścić siatkę wystarczy ja wyciągnąć wydmuchać a późnej w bardzo prosty sposób włożyć na miejsce .
W obudowie producent przewidział również miejsce na puszczenie kabli od płyty głównej , jak równie bardzo dobry dostęp do tylnej jej części bez konieczności jej demontażu.
W obudowie producent przewidział również miejsce na puszczenie kabli od płyty głównej , jak równie bardzo dobry dostęp do tylnej jej części bez konieczności jej demontażu.
Zwróćcie uwagę na otwory za miejscami 5,25 .
Nie powinno nam braknąć miejsca na zmiane chłodzenia bez konieczności wyciągania płyty .
Obudowa posiada podnóżki z przyklejonym materiałem antywibracyjnym , chociaż nie mogę powiedzieć że jest to wysokiej lotów substancja .
Same nóżki za to wyglądają bardzo ładnie i z całością tworzą bardzo przyjemny efekt.
Obudowa posiada podnóżki z przyklejonym materiałem antywibracyjnym , chociaż nie mogę powiedzieć że jest to wysokiej lotów substancja .
Same nóżki za to wyglądają bardzo ładnie i z całością tworzą bardzo przyjemny efekt.
Revoltec przewidział montaż zasilania na dole obudowy co powinno nam pomóc w dobrej cyrkulacji powietrza i przy większych układach chłodzenia procesora nie powinno przeszkadzać przy jego montażu .
Również przewidziano miejsce na montaż 140 mm wiatraka wyciągowego , jak również zastosowano system do kart rozszerzeń pozwalający na montaż bez użycia śrubek .
Zastosowano również specjalne śledzie zrobione z siatki stalowej , jedyny ich mankament to to że nie blokują się z jednej strony w obudowie i porostu mogą brzęczeć .
Sam system na szybki montaż jest bardo dobre rozwiązany i nie sprawia żadnych kłopotów podczas działania.
Również przewidziano miejsce na montaż 140 mm wiatraka wyciągowego , jak również zastosowano system do kart rozszerzeń pozwalający na montaż bez użycia śrubek .
Zastosowano również specjalne śledzie zrobione z siatki stalowej , jedyny ich mankament to to że nie blokują się z jednej strony w obudowie i porostu mogą brzęczeć .
Sam system na szybki montaż jest bardo dobre rozwiązany i nie sprawia żadnych kłopotów podczas działania.
Śledzik maskujący .
Sposób montażu kart rozszerzeń ( naprawdę bardzo ładnie to wygląda ).
Sam montaż innych elementów jak napędy DVD , dyski jest również rozwiązany bardzo dobrze , napędy optyczne montujemy beznarzędziowo, a dyski maja specjalne kieszenie które konstrukcyjne są tak rozwiązane aby nie przenosić drgań na obudowę .
Element montażu napędów optycznych , na plus można zaliczyć konstrukcje z blachy a nie jak czasem się to zdarza skrzypiącego plastyku.
Element montażu napędów optycznych , na plus można zaliczyć konstrukcje z blachy a nie jak czasem się to zdarza skrzypiącego plastyku.
Koszyczek do montażu dysków twardych , zwróćcie uwagę na jak to powiedzieć koszyczek w koszyczku z wytłumieniami gumowymi.
Revolteck również przeprowadził w bardzo dobrym miejscu kable od rozszerzeń tak że nie będą widoczne za bardzo po montażu płyty głównej .
Możemy również ta droga przeprowadzić zasilania do podświetleń lub do innych rzeczy.
Możemy również ta droga przeprowadzić zasilania do podświetleń lub do innych rzeczy.
Obie płyty boczne są z otworami wentylacyjnymi nic nie stoi na przeszkodzie zamontować nam wentylatora który będzie dmuchał na płytę główna od strony backplate.
Zamontowano również na nich uchwyty które pomogą nam przy ściąganiu ich, niby nic a jednak producent o to zadbał . Jak widzimy mamy niezłe pole do popisu jeżeli chodzi o montaż wentylatorów.
Również dól obudowy i góra posiadają takie same dziurkowanie jak boki .
Włącznik główny reset i dwa gniazda USB port esata znajdują się u góry , są tam również wyjście słuchawkowe i wejście mikrofonowe w standardzie AC97 i HD audio , to zapewnia nam komfort z współpraca z rożnymi urządzeniami.
Samo wykonanie jest bardzo estetyczne i może przypaść do gustu.
Samo wykonanie jest bardzo estetyczne i może przypaść do gustu.
Co do samego opakowania obudowy nie można powiedzieć złego słowa jest to gruba tektura z naniesionymi zdjęciami co znajduje się w obudowie , sam styropian również nie należy do cienkich , powinno nam to zagwarantować bezproblemowy transport bez uszkodzeń.
Jak widzicie obudowa jest bardzo dobrze przemyślana jedyną rzeczą której brakuje to filtry przeciw kurzowe w miejsce montowania wentylatorów ,niestety tą rzecz musimy zrobić sami , rozczarowuje również mocowanie śledzi na karty rozszerzeń ich sposób zamocowania może powodować że mogą brzęczeć i jest to raczej wszystko do czego można się przyczepić.
Sama konstrukcja obudowy jest bardzo ciekawa daje wręcz nieograniczone możliwości na montaż wentylatorów , blacha ma grubość 0,6 mm i gówna konstrukcja jest bardzo sztywna , boczne blachy również nie powinny nikogo rozczarować .
Również montaż długich kart rozszerzeń nie powinien sprawiać kłopotu mamy tu tylko miejsca na 5,25 czyli nic nie powinno nam blokować długości karty która chcemy włożyć a w dzisiejszych czasach to wydaje się dosyć ważną sprawą.
Firma Revoltec wypuściła wydaje mi się bardzo dobry produkt który w przedziale do 200 zł nie ma konkurencji pod względem ilości miejsc na nawiewy , jedyną rzeczą której nie można mu wybaczyć jest brak malowania środka obudowy na kolor czarny wtedy była by to jedna z ładniejszych obudów .
Mam nadzieje że chociaż troszkę udało mi się przybliżyć konstrukcje tej nowej i bardzo ciekawej obudowy.
Sama konstrukcja obudowy jest bardzo ciekawa daje wręcz nieograniczone możliwości na montaż wentylatorów , blacha ma grubość 0,6 mm i gówna konstrukcja jest bardzo sztywna , boczne blachy również nie powinny nikogo rozczarować .
Również montaż długich kart rozszerzeń nie powinien sprawiać kłopotu mamy tu tylko miejsca na 5,25 czyli nic nie powinno nam blokować długości karty która chcemy włożyć a w dzisiejszych czasach to wydaje się dosyć ważną sprawą.
Firma Revoltec wypuściła wydaje mi się bardzo dobry produkt który w przedziale do 200 zł nie ma konkurencji pod względem ilości miejsc na nawiewy , jedyną rzeczą której nie można mu wybaczyć jest brak malowania środka obudowy na kolor czarny wtedy była by to jedna z ładniejszych obudów .
Mam nadzieje że chociaż troszkę udało mi się przybliżyć konstrukcje tej nowej i bardzo ciekawej obudowy.
Za :
- bardzo ładne i staranne wykonanie
- solidna konstrukcja
- antywibracyjne mocowanie dysków
- duża liczba miejsc montażowych na wentylatory około 10
- bardo dobry dostęp do tylej części płyty głównej
- po zanotowaniu wentylatorów wręcz idealny obieg powietrza
- śledzie na porty rozszerzeń
- brak ostrych zakończeń w środku obudowy
- możliwość zamontowania długich kart rozszerzeń
- cenna
Przeciw :
- brak malowania środka na czarno
- brak filtrów przeciwkurzowych
- mizernej jakości materiał wytłumiający na nóżkach obudowy
- mogące brzęczeć śledzie kart rozszerzeń

. No i nie ma w ogóle miejsca na kable za tacką i tu moje drugie pytanie: jak w tej sprawie wygląda Revoltec Sixty 3? Chciałabym go potem dodatkowo wyłożyć matami wytłumiającymi (to już ostatni desperacki krok, poza wymianą budy