W weekend postaram się coś więcej napisać o nich bo seria jest ciekawa.
Wentylator jest stylizowany kolorystycznie pod kątem marki nVidia
Mała sesja foto
wentylator 120X120X25
sam wentylator

Wyposażenie. Tu mamy cztery kołki silikonowe, cztery podkładki silikonowe pod śrubki i wkręty, jest też adapter za pomocą, którego można zredukować obroty z 1200 do 700 rpm

Możliwość podłączenia, tu mamy do wyboru trzy pin lub molex

Hmm... opakowanie. I tu muszę powiedzieć kilka słów, zazwyczaj nikt nie zwraca uwagi na opakowanie bo i tak po zakupie gdzieś leży w zapomnianym miejscu lub często też jest wyrzucane, jednak estetyka wykonania jest naprawdę na wysokim poziomie. Biorąc do ręki mamy wrażenie, że jesteśmy w posiadaniu niezwykle ekskluzywnego produktu. Wypukłe nadruki, które czuć pod palcami i ciekawy desing oraz kolorystyka sprawiają bardzo pozytywne wrażenie mimo iż sam produkt nie można zaliczyć do najwyższej półki jak np. Noctua, Scythe czy Xthermal... jest to raczej przedział wentylatorów serii ja bym to nazwał Acutake +

i narazie tyle, w wolnej chwili postaram się troszkę go przetestować i oczywiście opiszę na forum jak się sprawuje
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
A więc tak, miałem okazję przesłuchać wentylator 120mm z tej serii i muszę powiedzieć że nie ma się za bardzo do czego przyczepić.
Podłączony na 12V bez adaptera pracuje cicho, nie słychać go wcale z odległości około 50cm, zaś przystawiając ucho minimalnie słychać łożysko (bardzo słabo a może mi się wydawało że słychać
Podłączając na 7V wiatraczek oczywiście kręci nieco wolniej i tu o jakimkolwiek słyszeniu nie ma mowy, przepływ powietrza jednak znacznie mniejszy.
Sprawdziłem też czy wentylator startuje na 5V podłączyłem go poprzez przejściówkę SilentiumPC taką http://www.aac.com.pl/silentiumpc-multiconnector-4pin-na-4x3pin-p-180.html i pracuje poprawnie na 5V.
Podsumowując: całkiem niezły wentylator stylizowany kolorystycznie pod kątem marki nVidia (model - eNVicooler), oczywiście kolor to rzecz gustu i nie każdemu się musi podobać
Wad jak narazie nie stwierdziłem ale to zazwyczaj wychodzi w praniu, wtedy okazuje się po dłuższym czasie użytkowania co tak naprawdę jest warty, jak długo wytrzyma i w jakich temperaturach itd..
Wiatraczki są już na stronie jak zapowiadałem - http://www.aac.com.pl/aimaxx-m-49.html
Aimaxx eNVicooler 80mm 9.8 dBA
Dane techniczne:
* Wymiary: 80x80x25mm
* Poziom hałasu: 9.8 dB/A (z adapterem)
* Poziom hałasu: 12.6 dB/A (bez adaptera)
* Obroty wentylatora: 1000 obr./min. (z adapterem) ± 10%
* Obroty wentylatora: 1600 obr./min. (bez adaptera) ± 10%
* Łożysko: Nanomax Bearing
* Gwarancja: 2 lata
* Zakres pracy: 5~12V
* Wtyczka zasilająca: 3pin lub 4 pin molex
Aimaxx eNVicooler 92mm 9.8 dBA
Dane techniczne:
* Wymiary: 92x92x25mm
* Poziom hałasu: 12.6 dB/A (bez adaptera)
* Obroty wentylatora: 800 obr./min. (z adapterem) ± 10%
* Obroty wentylatora: 1400 obr./min. (bez adaptera) ± 10%
Aimaxx eNVicooler 120mm 9.8 dBA
Dane techniczne:
* Wymiary: 120x120x25mm
* Poziom hałasu: 12.8 dB/A (bez adaptera)
* Obroty wentylatora: 700 obr./min. (z adapterem) ± 10%
* Obroty wentylatora: 1200 obr./min. (bez adaptera) ± 10%