Co potrafi quad Q6600 ? - wyniki testów

W tym dziale zamieszczamy tematy dotyczące sprzętu, czyli płyt głównych, dysków twardych, kart graficznych, itd...

Regulamin działu
W tym dziale "Hardware" możesz pisać bez rejestracji. Utwórz nowy temat lub odpowiedz w już istniejącym. Pamiętaj, że jeśli piszesz bez rejestracji Twój temat, post pojawi się dopiero po zaakceptowaniu przez administratora lub moderatora forum. Zanim napiszesz w tym dziale zapoznaj się z ogólnym regulaminem forum.

Postprzez Bodek » 12 cze 2009, 09:07

Moim zdaniem trzeba coś z tym Ramem pokombinować, przepinać w inne banki, spróbować tylko jedną kość założyć itd.. Skoro tylko Ram został zmieniony i od tego czasu zero o/c siły nie ma coś z nim musi być nie tak.

Pozdrawiam
Bodek
Moderator

Postprzez christylerk » 12 cze 2009, 16:00

Wpinałem pojedyńczą kostkę w każdy ze slotów i nic, potem na 2 sposoby w dual i na w single i też zero. Zmiemiałem też bios z 0501 ( na którym majac goodramy wykręciłem z procka z 2,4 GHz na 3,1 GHz ) na 0805 bo był taki ops biosa " Enhance memory compatibility "
" Enhance overclocking capability " i też to nic nie zmieniło.

Chyba ten ram a-data coś koliduję z płytą lub z czymś innym. Teraz nie mogę kręcić wogóle procka, ale występuje coś ciekawego " Jak zrobię na tych ramch 3 GHz, NIE KRĘCĄĆ ICH, TYLKO PROCKA to komp wstaje i system też, ale jak dam już ponowne uruchomienie to komp sie nie uruchamia - dopiero jak dam reset to dalej chodzi na te 3 GHz - dziwne, że się nie wzbudza SAM na tym oc 3GHz. Na goodramach śmigał na tych 3 GHz jak złoto.
christylerk
User

Postprzez Bodek » 12 cze 2009, 18:02

Ewidentnie te A-daty kolidują z płytą. Szkoda, że nie zostały zakupione OCZ jak radził Didusieq i napisał:
Myślę że co użytkownik, to inna odpowiedź będzie. Ja używam OCZ i Crypt chyba też. Kiedyś miałem Kingstona i nie kręciły się wcale. Nawet GoodRamy poszły dalej niż Kingstony. Polecam OCZ bo sprawdzone i działają. :D

No ale kto to mógł przewidzieć, A-data to markowy Ram i podatny na o/c.

Ja już nie mam pomysłu co to może być, może Crypt coś wymyśli, a jak nie to pozostaje odesłać do sprzedawcy i zakup innych kości.

Przypomnę, że klientowi, który kupił towar na odległość przysługuje dziesięciodniowy termin zwrotu bez podania przyczyny, oczywiście jeśli towar został kupiony u legalnie działającej firmy, a nie np. u szaraka na allegro. Wystarczy wypełnić oświadczenie i załączyć dowód zakupu, tak więc można z tego skorzystać.

Pozdrawiam
Bodek
Moderator

Postprzez Von Slavek » 17 cze 2009, 12:35

Ja nie ufam firmie A-Data, z tego co się orientuję firma ta od zawsze raczej produkowała średniej jakości pamięć. Zdecydowanie ustępuję jakością OCZ lub nawet Kingston. Lata temu miałem w kompie pamięć firmy A-Data która uległa uszkodzeniu po tej przygodzie skreśliłem ta firmę. Jakiś rok temu szukałem w miarę dobrych do podkręcania pamieci DDR2 1066, po przewertowaniu for internetowych pomimo obiekcji zakupiłem zachwalane A-DATA EXTREME 1066+ ponoć jakość produktów firmy A-Data miała ulec poprawie, ale na Asusie Commando przy OC były poważne problemy ze stabilnością wymieniałem na odradzane Kingston 1066 HYPERX i moje problemy minęły. Przy kolejnym zakupie zasugerowałem się głownie tym testem http://nvision.pl/_plugins/content/cont ... ontent.184
Von Slavek
Silver user

Poprzednia strona

Powrót do Hardware