W tym dziale zamieszczamy wszystko co jest związane z programami. Masz problem z jakimś programem? Pisz w tym dziale.
Regulamin działu
W tym dziale "Software" możesz pisać bez rejestracji. Utwórz nowy temat lub odpowiedz w już istniejącym. Pamiętaj, że jeśli piszesz bez rejestracji Twój temat, post pojawi się dopiero po zaakceptowaniu przez administratora lub moderatora forum. Zanim napiszesz w tym dziale zapoznaj się z ogólnym regulaminem forum.
W najbliższych dniach czeka mnie zmiana komputera i już na samą myśl przenoszenia danych i ustawień dostaję dreszczy. Znacie jakieś sprawdzone i w miarę szybkie sposoby przenoszenia danych? Chodzi o XP w którym w prawdzie jest kreator plików i ustawień jednak nie miałem okazji nigdy z niego korzystać, a chciałbym tą operację przeprowadzić w miarę szybko i bezboleśnie Może ktoś z forumowiczów ma jakiś super sprawdzony sposób Jak się nie mylę Didusieq kiedyś pisał coś podobnego jednak za nic nie mogę tego odszukać
Jak nie zmieniasz systemu to obrazik partycji i przywróć na drugim kompie. Może system nie ruszyć po takiej operacji. A jak zmiana systemu to transfer ustawień i plików.
Ja bym spróbował uruchomić system z tego samego dysku. Może się uda.
Asus P8P67 Deluxe Intel Core i7 2600 G.Skill Ripjaws DDR3 8GB 1600MHz CL9 1,5V MSI GTX 550 Ti Creative X-Fi Titanium HD Seagate ST3500418AS 500GB LanCool K58 Be Quiet Pure Power L8-CM-530W
Obraz dysku chyba odpada bo pewnie skopiuje wraz z kluczem do XP, a na drugim kompie jest inny klucz. Właśnie ten transfer ustawień hmm... Nigdy z tego nie korzystałem, jak on faktycznie działa? Czy przeniesie mi wszystkie ustawienia poczty i maile z programu Thunderbird oraz inne programy wraz z ustawieniami? Z tego samego dysku odpada bo obecny jest na ATA, a nowy będzie SATA.
Nie korzystałem z tego nigdy. Z Thunderbirda jest możliwość przenieść maile z pomocą narzędzi zawartych w Thunderbirdzie. Nie wiem co dokładnie przeniesie
Asus P8P67 Deluxe Intel Core i7 2600 G.Skill Ripjaws DDR3 8GB 1600MHz CL9 1,5V MSI GTX 550 Ti Creative X-Fi Titanium HD Seagate ST3500418AS 500GB LanCool K58 Be Quiet Pure Power L8-CM-530W
A no przyszedł i na mnie czas, aby się przesiąść na jakieś C2D Zmiana jest z Dell D610 na D630. Co do przenoszenia danych to spróbuję na nowym zainstalować świeży program i podmienić pliki programu ze starego kompa powinno się udać jak myślicie?
Podczepie się bo szukam lapka dla siebie i rodzinki do 3k z C2D najlepiej na pokładzie i coś z NV na pokładzie. Przyznaję się że jestem jeśli chodzi o laptoki i jak wygląda hierarchia procków w tym segmencie rynku.
Jeśli chodzi o markę polecam Dell miałem kilka modeli i powiem, że jest niezawodny. Warto rozejrzeć się za modelem Dell studio jest to idealnie skrojony sprzęt do wszelakich zastosowań. Z kartą NV to chyba tylko model XPS, ale te są droższe. Tu masz stronkę z recenzjami - www.notebookcheck.pl warto się zapoznać przed zakupem.