Dzięki uprzejmości firmy AAC Tarnów wpadł w moje lepkie łapki SCYTHE KABUTO postaram się opisać jego możliwości i silę wiatru
Sam wentylator posiada wypolerowana podstawę co powoduje idealne przyleganie do procesora i bardzo dobre odprowadzanie ciepła z niego.(postaram się zamieścić zdjęcie inne lepiej widoczna polerka).Podstawa jest zabezpieczona specjalna folią co uniemożliwia jej uszkodzenie w transporcie.

Kabuto jest dość pokaźnych rozmiarów 6 rurek cieplnych bardzo dobrze odprowadza ciepło z procesora , poziome ustawienie wiatraka powoduje również schładzanie całej płyty głównej u mnie chłodziło również ram i chipset główny płyty .
Wentylator 120 mm kreci się z prędkościami według producenta 1300 obr/min moja płyta pokazywała 1480 obr/min, co zupełnie nie przeszkadza gdyż z obudowy dochodził tylko lekki sum powietrza i nic więcej ,przy zmniejszeniu obrotów do 1200 nastała zupełna cisza co bardzo dobrze stawiaczy o jakości samego wentylatora ale w końcu to Scythe

W zestawie znajdują się 3 rożne mocowania na gniazda procesora ,4 śrubki montażowe ,pasta ,instrukcja obsługi.Montaż zestawu może się okazać dość niewygodny ,w moim przypadku bardzo mało miejsca pozostało miedzy wiatrakiem i zasilaczem i zmuszony byłem zdemontować zasilacz do odpowiedniego zamocowania Kabuto.
Mocowanie pod AM2 AM2+ AM3 posiada 3 regulacje na zapinkach odpowiadają one za silę docisku do procesora . Innych kłopotów nie miałem i nic nie zawadzało o układy płyty i podobne rzeczy.
Co do pasty nie mogę się wypowiedzieć ja użyłem MX-2 , jedynie to ze wygląda dość dobrze
Pasta została wygrzana ORTHOS pracował całą noc na 3,2 GHZ .
Same zestawy montażowe zapewniają kompatybilność z :
Intel:
Sockel 478 , T / LGA775 ,LGA1366
AMD:
Sockel 754 ,939, AM2,AM2+,AM3,940

A teraz co potrafi KABUTO:
KABUTO @PHENOM II X3 2,8 GHZ DEFALUT

KABUTO@ PHENOM II X3 2,8 GHZ DEFALUT OBCIĄŻENIE

A TERA TROSZKĘ WIĘCEJ MOCY
KABUTO@ PHENOM II X3 3,6 GHZ NAPIECIE 1,485

KABUTO @PHENOM II X3 3,6 GHZ NAPIECIE 1,485
OBCIĄŻENIE

Jak widać po testach temperatury są bardzo zróżnicowane , podczas prędkości 3.6 pod obciążeniem widać że KABUTO ma co robić i daje sobie świetnie rade z chłodzeniem procesora, pojawia się tylko jeden problem ORTHOS w przypadku X3 obciążą w pełni tylko 2 rdzenie i troszkę zaniża temperatury podczas gry w GTA IV temperatura procesora osiągała 60 st/c , gra mocno obciąża wszystkie rdzenie ale nie przekracza tej temperatury co jest wynikiem bardzo dobry jak na tak ciepły procesor jakim jest PHENOM i jeszcze na takim napięciu.
SCYTHE KABUTO jest bardzo wydajnym układem chłodzenia procesora jego wiolo-gniazdowość i ogromna wydajność powoduje że każdy miłośnik overclockingu może śmiało zaopatrzyć się w Kabuto, zwykli użytkownicy którzy chcą mieć cichy i piekielnie wydajny wentylator również powinni go nabyć.Scythe kolejny raz wypuścił bardzo dobry produkt samo wykonanie jest wzorem dla innych producentów jedynie cenna może delikatnie przerażać 180 zł to dość spory wydatek ,ale ma się pewność ze wystarczy mocy KABUTO na długi długi czas.
ORTHOS OBCIĄŻENIE RDZENI :