1.Zawartość opakowania 5/5
W
zestawie razem z chłodzeniem dostajemy:
-16 radiatorów na pamięci
-6 różnych rozmiarów radiatorów na mosfety
-1 radiator na kołeczki
-podkładkę miedzianą na rdzeń
-adapter molex-2x3pin
-pastę termoprzewodzącą
-oraz zestaw śrubek do montażu
2.Głośność 4/5
W porównaniu do referencyjnego chłodzenia na 8800GTX to jestem 100% zadowolony,jest dużo ciszej ale mogło być jeszcze lepiej,ale Scythe pomyślał także o cichofilach i dodał do zestawu regulator obrotów na śledziu więc każdy może sobie dostosować prędkość wentylatorów do własnych potrzeb.
3.Montarz
Według mnie montaż nie jest zbyt trudny,radiatory mają już naniesiony klej wystarczy odkleić nalepkę i można kleić.Samo chłodzenie też nie sprawia problemów z montarzem,wystarczy przykręcić 4 śrubki z drugiej strony karty nakładkę oraz dokręcić 4 nakrętki i gotowe.
4.Ogólna opinia 4/5
Firma naprawdę się postarała,jest cicho,wydajnie,oraz niezbyt drogo. Temperatury spadły o około 15stopni względem oryginalnego referenta.W zestawie dostajemy tyle akcesorii,że chłodzenie można zamontować na bardzo wielu modelach kart graficznych.Więc myślę,że wydanie 150zł na chłodzenie i mieć święty spokój to nie dużo.Bardzo polecam i zachęcam do zakupu chłodzenia(dostępne także w sklepie AAC)
AMD Athlon II X2 255||Gigabyte GA-770T-D3L||Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9||Gigabyte 8500GT||Samsung F3 500GB||Seasonic S12-500||SilentiumPC Gladius 800W