SONIC TOWER NA SOCKET AM3

Wszystko co jest związane z chłodzeniem CPU. Procesor się przegrzewa lub zmieniłeś płytę, kupiłeś nowy procesor i nie wiesz jakie chłodzenie dobrać? Tu pomagamy rozwiązać takie problemy.

Regulamin działu
W tym dziale "Chłodzenie procesora" możesz pisać bez rejestracji. Utwórz nowy temat lub odpowiedz w już istniejącym. Pamiętaj, że jeśli piszesz bez rejestracji Twój temat, post pojawi się dopiero po zaakceptowaniu przez administratora lub moderatora forum. Zanim napiszesz w tym dziale zapoznaj się z ogólnym regulaminem forum.

Postprzez SETII2 » 22 sty 2011, 22:47

WITAM Wszystkich :smile: .
Zakupiłem SONIC TOWER THERMALTAKE , niestety nie otrzymałem śrubek , spinek itd :cry: .
Nie mam bladego pojęcia jak to zainstalować na płycie z socketem am3 .
Proszę o polecenie jakiegoś upgrade , kitu czegoś żeby to działało razem .
Z góry Bardzo dziękuję za pomoc . [smilie=yes3.gif]
SETII2
New user

Postprzez Bodek » 23 sty 2011, 12:18

Patrząc na stronę producenta thermaltake nie widać, aby oferowali coś takiego. Niewielu producentów dba o klienta oferując zestawy montażowe...
Jedną z nielicznych jest Noctua, firma oferuje za darmo zestaw montażowy...
Bodek
Moderator

Postprzez korrus666 » 10 mar 2011, 15:40

Hej. Jest szansa że da się zamontować ten radiator na AM2/AM3. Sam miałem podobny problem przy przesiadce z S939 na AM3 a radiator chciałem sobie zostawić. Póki co sam sobie zrobiłem mocowanie rzeźbiąc szlifierką kontową blachę stalową. Znalazłem jednak na aukcji mocowanie: THERMALRIGHT ADAPTER AM2 BOLT-THU KIT Rev.C. Dziś będę próbował zamontować Sonic Tower przy jego pomocy. Dam znać jak poszło.
Tu link do aukcji:
http://www.aac.com.pl/thermalright-adap ... t,936.html

Zamontowałem to cudo i pasuje wyśmienicie. Prawie jakby od tego był. Radiator trzyma się pewnie i dobrze przylega do procesora.
Polecam to rozwiązanie.
korrus666
New user

Powrót do Chłodzenie procesora