Nie będę opisywał sposobu montażu tego wszystkiego na kartę bo to wiemy. Napiszę o problemach jakie można napotkać przy tym.
Na początek problem z sekcją zasilania. Ani standardowe radiatory, anie VR001 od AC nie pomoże. Jakiś #@**&^%@*^#$# zaprojektował coś takiego, żeby między regulatory wsadzić coś wyższego jak na zdjęciu niżej (zaznaczone na czerwono)
Na szczęście się ma w domu takie małe, ok. 1 mm grubości poduszeczki termoprzewodzące (http://www.aac.com.pl/3m-thermopad-10x-20x-120mm,produkt,588.html). Wyciąłem kawałki 5x5 mm i wyglądało to tak (mała pęseta przydatna - niezawodny scyzoryk szwajcarskiej armii zawsze mam przy sobie
I dopiero na to dałem radiatorki z zestawu VR001 (można dać te z zestawu TT Pro, są identyczne ale nie chciało mi się zmywać tej taśmy termoprzewodzącej na nich). Jeszcze jeden mały problem miałem z naklejeniem długiego radiatora na pamięć, tego który przechodzi pod Heat Pipe'ami. Był nieco krzywy (albo karta
Jak widać czasem warto trzymać stare radiatorki, taśmy termoprzewodzące i inne bzdety w domu.
Całość wyszła mniej więcej tak:
Temperatury:
V-reg to sekcja zasilania, 5 stopni w dół, a inne temperatury w idle (z napisem GPU temp.) o 10 stopni w dół. Pod obciążeniem pewnie większa różnica ale o tym będzie aktualizacja jak się wygrzeje pasta na karcie.
Podobno wiele osób ma problemy z seryjnymi radiatorami, że się nie kleją dobrze do kości pamięci, itp. B Z D U R A ! ! ! Myłem 2x benzyną ekstrakcyjną. Efekt? Jeden radiatorek źle przykleiłem i co się naklnąłem to moje żeby go zdjąć. Myć dobrze powierzchnie!!
I nie czepiać się kurzu w budzie, recka na szybko, nie wytarłem. Leń jestem.
Pozdrawiam.

Cóż, nie trafiłem z zakupem. Noctuy FLX dobre na obudowę ale nie na procka.![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
![biggrin [smilie=biggrin.gif]](./images/smilies/biggrin.gif)