Wifi laptopa nie widzi routera

W tym dziale zamieszczamy wszystko co jest związane z programami. Masz problem z jakimś programem? Pisz w tym dziale.

Regulamin działu
W tym dziale "Software" możesz pisać bez rejestracji. Utwórz nowy temat lub odpowiedz w już istniejącym. Pamiętaj, że jeśli piszesz bez rejestracji Twój temat, post pojawi się dopiero po zaakceptowaniu przez administratora lub moderatora forum. Zanim napiszesz w tym dziale zapoznaj się z ogólnym regulaminem forum.

Postprzez christylerk » 07 paź 2009, 13:59

Powitać fachowców

Mam już kilka odpowiedzi po kolejnym sprawdzeniu tego wifi u kolegi, otóż :

1. Na stronie producenta laptopa nie ma sterów do tego laptopa tj. Acer Aspire 6930G ( ja szukałem koledze tych terów po kodach i na stronach producentów tych urządzeń )

2. W lapku jest karta Intel Wriless Link 5100 i zainstalowałem soft do niej ze strony producenta Intel PROSet/Wireless zgodnie z zaleceniami.

3. Pouczyłem się dogłębnie tego artykułu http://support.dell.com/support/edocs/network/R196253/po/assistde.htm i próbowałem wszystkiego :

- zmiany standardu sieciowego
- połączenie z kodowaniem i bez oraz z loginem i hasłem z netii i bez
- wpisywałem SSID routera bo można do tego softa wpisać i nic
- na koniec na domyślnych ustawieniach spróbowałem i zero

ALE, na którymś wariancie próby pojawiła się sieś " Asus " , bo tak się nazywa ona we właściwościach routera i został znaleziony adres MAC wifi , lecz :/ nie można się połączyć z siecią - nawet stery od instalowałem do wifi i zainstalowałem ponownie i sieć jest tylko brak połączenia z routerem.

Coś ruszyło panowie :D , ale neta po wifi nadal brak. Jak kolega podłączy neta po kablu LAN do lapka to śmiga, oraz na laptopie Toshiba Satellite A300 z vistą wifi łączy się z routerem bez problemu, wiec router sprawny.

Już nie dużo brakuje <ok> panowie
christylerk
User

Postprzez Crypt » 07 paź 2009, 14:51

OK sciagnij inne stery ok karty wi-fi. Jak mozesz to napisz jaki ma dokladnie chipset, moze foto chipsetu.
Alienware m15x-R1 > C2D T9300 // 4GB // 8800M GTX 512MB // 1440x900 // Momentus XT 500GB // Windows 7 x64 // 3DMark06: 10446pkt.
Crypt
Gold user

Postprzez Bodek » 07 paź 2009, 20:16

Jeśli w tym okienku wykrywa sieć a nie może się z nią połączyć to trzeba wejść w ustawienia profilu i tam ustawić.
[hsimg]http://support.dell.com/support/edocs/network/R196253/po/assist13.jpg[/hsimg]
Nadać nazwę sieci, przejść dalej

Itu mamy pełną konfiguracje. Wszystkiego nie będę tłumaczył bo jest to dokładnie opisane w pomocy. Po poprawnej konfiguracji powinno połączyć się z siecią.
Załączniki
Bodek
Moderator

Postprzez christylerk » 07 paź 2009, 21:48

;) no coś czuję, że jutro kolega będzie miał internet w laptopie przez wifi.

Dam znać o efektach
christylerk
User

Postprzez Bodek » 08 paź 2009, 17:48

To ostatnie okienko, które pokazałem jest najważniejsze. Wypróbować wszystkie opcje i będzie net :)
Bodek
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Software